италиански език

уроци за всички нива

За един прокаран път

  Като начало на всеки нов цикъл от дни в календара е време да подредим желанията, изискванията към нас самите, да си дадем срокове за нещата, които искаме да приключим. Не влагайте енергия в неосъществените и затлачени неща, защото рискувате да изпуснете в полет някоя нова идея, за която може да е достатъчна само една искра или хрумнала мисъл, за да продължите напред и да и дадете шанс да се превърне в част от вашия живот. Така се случи с по-голяма част от хората, които се свързаха с мен през изминалата година – на шега да попитат дали цената на уроците е такава, каквато е обявена; дали могат да преснимат някои от учебниците, събиращ прах по лавиците на шкафа, и неочаквано за самите тях се превърнаха във верни почитатели на „италиански език“, които посещават часовете стриктно и заделят време в графика си, за да потушават страстта си към езика, изучавайки го.

  Други бяха създали предварително план за обучението си и едва чакаха да завършат планирания брой уроци, за да заминат за Италия на екскурзия, магистратура, или да видят роднина. Поставените от мен приоритети надминаха целта си и като отчет мога да ви кажа, че „италиански език“ беше принуден от почитателите си, да остане без почивен ден, графикът беше запълнен изцяло, като първият учебен час започваше често пъти в 8 часа, а последният завършваше в 22 ч., и в тази връзка благодаря на всички, които бяха готови на взаимен компромис и търпение към мен и моята натовареност.

  Получи се изненадваща оптимизация и ефективност на скайп уроците с помощта на създадените през 2011 г. учебници за целта. От темите, които обсъдихме – от глобално, философско, битово и личностно естество разбрах, че няма по-впечатляващо, зареждащо и мотивиращо средство за учене на езика от неподправения и непринуден разговор, в който и двата събеседника искат да кажат, да споделят и да научат.

   Благодаря за всеки един час, който сте отделили за изучаването на италиански език!