италиански език

уроци за всички нива

                                УЧЕБНИК ПО ИТАЛИАНСКИ ЕЗИК 

                           (Сегашно време, 140 стр. формат А5)

Доверете се на този учебник, съставен от ученици за ученици. Ожесточени от новите системи на десетки думи за час, на бързосменящи се теми и на липса на преговор, учениците по италиански език извадиха от праха стария метод на безкрайно, но разнообразно повтаряне на лексика и глаголи в сегашно време, като го подплатиха с материал от ниво А1 от водещите учебници за изучаване на италиански език - незастъпени на българския пазар и скъпоструващи.

    В резултат на 10-годишен преподавателски опит по италиански език се появи нуждата от създаване на учебник за начинаещи, който да бъде лесно достъпен, да елиминират купчината от учебници, изобилстващи от сложни и непоследователни упражнения, маскирани под лукса на гланцирана и тежка хартия.
Обединението на труда между учител и ученик допринесе за съставянето на най-добрата формула за научаване на езика:  повтаряне на думи в различен контекст и изключително плавно усвояване на граматиката.


     


     Изследване за начина на изучаване на езиците от различните професии (за пример - инженерите разчертават таблици, художниците рисуват новите думи) зароди интерес към изграждане на цялостна система в обучението, която да бъде обща и да помага за по-безпрепятственото справяне с учебния материал.
Резултатът от това частно изследване не закъсня - амбицирани да открият правилната методика и да преодолеят проблемите с различните компоненти (писане, четене, разбиране, говорене), учениците сами започнаха да допълват и да развиват собствения си помощник за изучаване на италиански език.

     В него влизат най-ценните текстове от вече съществуващи учебници, които са преработени по смисъла на съвременното звучене и са адаптирани за българския ученик, който, за да преодолее езиковата бариера, първоначално трябва да пресее информацията чрез призмата на майчиния език.

Хората учат италиански от векове . Продължи традицията... (снимка, архив 2013 г.)